Nem találod a helyed a világban?

A Kattárs – Katolikus Társadalmi Napok – megmutatja neked, hogy van olyan emberi hozzáállás ebben a világban és ebben az országban, ahol fontos a másik ember, ahol, ha segítségre van szükséged, segítenek, ahol megtapasztalod a kölcsönösség alapján, hogy adni jó és Te is kapsz, ahol – az emberiesség és a hit alapján, a helyeden érezheted magad.

Ha eljössz a Kattársra, találkozhatsz sok olyan emberrel, akik így érzik magukat, akik így cselekszenek, akik azáltal, hogy adnak, egyben kapnak és gazdagodnak is.

Adni jó. Közhely, de azért hívjuk így, mert egyértelmű igazságával kapcsolatban szemernyi kétség sincs. A másokért végzett munka, az odafigyelés, törődés, szeretet olyan kincs, melyből minél többet adunk, annál több lesz nekünk is. Mi lehetőséget kínálunk neked, hogy célt, utat találj, hogy segíthess másokon és tele szívvel, mosolyogva térj nyugovóra, átélve az élményt, a szeretet adás élményét.   

A Kattárs célja bemutatni Neked azt, hogy társként érdemes élni az életünket, egymással törődve, egymásra figyelve, egymást segítve: egymást szeretve, s hogy a segítők és segítettek kölcsönösen tudnak adni egymásnak, egyenrangú kapcsolatban élve egymással. A Katolikus Egyház helye és megvalósítója ezeknek a kapcsolatoknak, minden igyekezetével az ilyen emberi kapcsolatokat szeretné megvalósítani, intézményes és személyes úton egyaránt.