KATTÁRS programok a Hungexpo területén és a Kőbányai Szent László templomban

 

A Katolikus Társadalmi Napokat idén Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt rendezi a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Az idei év mottója – Minden forrásom belőled fakad! Az Eucharisztia keresztény életünk és küldetésünk forrása. 

A Hungexpo területén zajló programokon csak előzetes regisztrációval lehet részt venni!
A regisztráció már lezárult, szíves megértésüket kérjük. 


 • 2021. szeptember 8-án, szerdán a Hungexpo területén 11:30–12:30 között a teremtésvédelmi előadást és találkozót szervezünk a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel Egy Föld, egy Kenyér - a Laudato si világa címmel.

  Székely János püspök atya rövid köszöntője után külföldi jógyakorlatokat mutatunk be a közösségek teremtéstudatosságának megéléséről, majd egy 30 perces kerekasztal-beszélgetés várja a hallgatóságot a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület alapítóival és tagjaival.
  A fakultáció napján mutatjuk be a hol-NAP-himnusz kiállítást, mely Szent Ferenc Naphimnuszát alapul véve mutat be teremtésvédelmi témákat.


 •  2021. szeptember 9-én, csütörtökön a Hungexpo területén

  11:30-kor szentmisét ünneplünk lovari nyelven. A  szentmisén az eseményre komponált lovári nyelvű „Le Devleske” mise fog felhangozni. A könyörgések a főbb cigány dialektusokon hangoznak majd el, kapcsolódva az Európa-szerte élő közösségekhez is

  14:30-16:00 között az Örömhír életet formáló erejét tanúságtételekből ismerjük meg. Majd bemutatjuk az egyházhoz kapcsolódó, az élet minden szegmensét érintő értékteremtő kezdeményezéseket: szó lesz a tanodák és közösségi házak életéről, a szakképzésben részt vevő fiatalok eredményeiről, a roma szakkollégiumok társadalomformáló közösségeiről, az egyházközségek megtartó közegéről, a családok életének támogatásáról, a zarándoklatok lelket megújító hatásáról. A bennünk élő zene és a tánc lépései ölelik körbe a műsort, melynek végén a cigány himnuszt közösen énekeljük el.

 • 2021. szeptember 9-én 16.45 és 18 óra között a Kőbányai Szent László templomban a cigány közösségek találkozóját tartjuk, amelyre nem szükséges előzetesen regisztrálni.  A program során dicsőítést tartunk. Ennek keretében a cigányságot a Szűzanya oltalmába ajánljuk.
  A templom címe: 1102 Budapest, Szent László tér 25.